Прес-центр24 грудня 2021, 09:12

В переддень відзначення професійного свята працівникі́в архі́вних устано́в у Сєвєродонецьку пройшов урочистий захід

В переддень відзначення професійного свята працівникі́в архі́вних устано́в у Сєвєродонецьку пройшов урочистий захід.
23 грудня у приміщенні Луганської обласної військово - цивільної адміністрації пройшов обласний урочистий захід з нагоди Дня працівників архівних установ, в якому взяли участь заступниця голови ОДА Катерина Безгинська, профільні заступники та керівники апаратів місцевих адміністрацій, працівники сфери.
У вітальному слові Катерина Безгинська відзначила важливість роботи архівістів, яким доводиться працювати не завжди в оптимальних умовах. Попри це вони виконують поставлені перед ними завдання у повному обсязі. Кращим працівникам архівних установ заступниця голови ОДА вручила відзнаки Спілки архівістів України, облдержадміністрації та Державного архіву Луганської області.
Серед нагороджених - три співробітниці архівних установ Сєвєродонецького району: Інна Олексієнко - директор Трудового архіву Попаснянської територіальної громади, Людмила Ситнік - спеціаліст архівного відділу Сєвєродонецької райдержадміністрації та Любов Кіяшко - бухгалтер комунальної установи Кремінської міської ради «Трудовий архів територіальних громад району».
В ході урочистого заходу директорка Луганського обласного центру народної творчості Ірина Дячук вручила символічні подарунки Катерині Безгинській та директорці Державного архіву Луганської області Вікторії Кривицькій, а від архівного відділу Сєвєродонецької райдержадміністрації вони отримали книгу авторського колективу про бойове минуле Кремінщини, яка вийшла з друку у 2021 році і укладена на підставі дослідження архівних матеріалів, фактів і спогадів очевидців.