Прес-центр10 лютого 2020, 11:02

В Попаснянській центральній районній лікарні запрацював новий ліфт

Нещодавно в Попаснянській центральній районній лікарні було встановлено новий ліфт для транспортування хворих.

Нагальна потреба заміни ліфту була зумовлена тим, що у 2019 році керівництво лікарні отримало припис щодо повної зупинки роботи ліфту у зв’язку із його аварійним станом. Після цього Попаснянська райдержадміністрація отримала лист від керівництва лікарні про розгляд можливості виділення коштів із бюджету для демонтажу старого та встановлення нового ліфту.

На проведення відповідних робіт було виділено кошти з районного бюджету у сумі один мільйон чотириста шість тисяч двісті сімдесят гривень, а роботи проводилися підрядною організацією ПП «Східліфтсервіс».

Після трьох місяців роботи в Комунальній установі «Попаснянська центральна районна лікарня» запрацював новий ліфт. Для використання його належним чином був спеціально навчений персонал та пройшли відповідні заходи з його випробування. Наразі він використовується медичними службами району для транспортування хворих.

Слід зауважити, що після встановлення у 1954 році ліфту у лікарні, це перший, так би мовити,  капітальний ремонт підйомнику.

Проте, це не всі зміни, які відбулися та продовжують відбуватися у лікарні в рамках модернізації районної медичної сфери. Так, невдовзі буде продовжуватися ремонт у хірургічному відділенні закладу, а у 2020 році планується за підтримки міжнародної благодійної організації ‎UNICEF, що діє під егідою ООН, провести капітальні ремонтні роботи у приміщеннях, де незабаром розміщуватиметься дитяче відділення.