Прес-центр14 грудня 2018, 11:12

В Попаснянській райдержадміністрації провели робочу нараду з питань закупівлі електричної енергії, пов’язаних зі змінами законодавства у сфері енергетики для бюджетних установ та соціальних об’єктів.

13 грудня в Попаснянській райдержадміністрації провели робочу нараду з питань закупівлі електричної енергії, пов’язаних зі змінами законодавства у сфері енергетики для бюджетних установ та соціальних об’єктів.  

Нараду очолював голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун. Також на нараду запросили представників органів місцевого самоврядування та керівників підприємств, установ, організацій міста і району.                                                              

З доповіддю про зміни в законодавстві виступали начальник Попаснянського відділення ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» Владислав Стадниченко та його заступник Дмитро Кравченко. Вони роз’яснили  присутнім механізм роботи нових правових та економічних засад функціонування ринку електричної енергії, які регулюють відносини пов’язані з виробництвом, передачею, розподілом, купівлею-продажем та її постачанням. За новими правилами відбудеться відокремлення видів діяльності з розподілу та постачання електричної енергії в існуючих вертикально-інтегрованих енергопостачальних компаніях. Тобто, один і той самий суб’єкт господарювання не матиме права одночасно здійснювати діяльність з розподілу та постачання електричної енергії. Так, ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» з 01.01.2019 здійснюватиме послуги лише з розподілу електроенергії, а  право провадження господарської діяльності з її постачання отримало підприємство ТОВ «ЕНЕРА СХІД» .                                                                                                                                                          

Тому, бюджетним установам та соціальним об’єктам, що заходяться на території Попаснянського району потрібно укласти новий договір про надання послуг з розподілу електричної енергії із операторами системи розподілу та договір про постачання електроенергії із обраним енергопостачальником.

Звертаємо увагу, що побутових та малих не побутових споживачів зміни не стосуються.