Прес-центр12 березня 2020, 14:03

В Попаснянській райдержадміністрації провели засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

12 березня під головуванням в.о. голови Попаснянської райдержадміністрації Карини Кошелєвої члени комісії ТЕБ і НС обговорили питання забезпечення проведення протиепідемічних заходів щодо запобігання занесення і поширення випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої короновірусом COVID-19 на території Попаснянського району.

Так, на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», районною комісією вжито відповідні заходи щодо встановлення в Попаснянському районі з 12 березня до 03 квітня 2020 року карантину, з забороною відвідування закладів освіти її здобувачами та проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб.

Також на порядок денний виносилися й питання щодо створення в Попаснянському районі тимчасової протиепідемічної комісії для розроблення місцевого плану протиепідемічних заходів щодо запобігання  занесення і поширення на території району випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої короновірусом COVID-19.

Після одностайно прийнятого рішення про затвердження складу нової протиепідемічної комісії, її членами відразу ж було розроблено план профілактичних заходів для запобігання поширення територією Попаснянському району зазначеної хвороби. Обговоривши всі деталі профілактичних заходів, присутні приступили до розробки алгоритму спільних дій при виявлені на території району випадків захворювання на короновірус та визначилися з датою наступного засідання.