Прес-центр30 серпня 2018, 17:08

В Попаснянському районі пройшла розширена нарада з питань організації нового навчального року

Сьогодні, 30 серпня, начальником відділу освіти Мариною Донцовою була проведена  розширена  нарада з питань організованого початку нового 2018 – 2019 навчального року.

Нарада проводилася серед керівників закладів загальної середньої освіти, дошкільної та позашкільної освіти. Також на нараду запросили голову Попаснянської райдержадміністрації Сергія Шакуна та його заступника,що курує напрямок розвитку освіти, Карину Кошелєву.

На порядку денному були питання з розгляду мережі класів та учнів Попаснянського району, функціонування опорних навчальних закладів та їх філій. В ході наради присутні не оминули увагою й такі проблемні питання як, призупинення роботи Нижнєнського навчально-виховного комплексу №35, впровадження сучасних освітніх програм, структури навчального року, розподілу варіативної частини, розвитку в районі інклюзивної освіти та нової української школи.

У своїй промові очільник району зауважив на необхідності обміну досвідом як із всіма регіонами України, так і з закордонними європейськими країнами, наголосив на активізації професійної педагогічної діяльності та покращенні навчально-виховного процесу, беручи до уваги приклад європейських шкіл. Крім того, він акцентував увагу присутніх, що цьогоріч навчання в усіх освітніх закладах Попаснянського району проходитиме виключно українською мовою та закликав всіх поціновувачів «руського миру» переглянути свою громадянську позицію.