Прес-центр28 лютого 2020, 13:02

В Попаснянському районі пройшли тактико-спеціальні навчання з гасіння пожежі та проведення аварійно-рятувальних робіт.

28 лютого на території Комунального закладу «Попаснянський обласний психоневрологічний інтернат» пройшли тактико-спеціальні навчання з гасіння пожежі та проведення аварійно-рятувальних робіт.
Проводилися вони силами структурних та підпорядкованих підрозділів Головного управління ДСНС України в Луганській області, а саме: 30-ю та 44-ю державними пожежно-рятувальними частинами Попаснянського району.
Також до участі у навчаннях долучилися представники Попаснянської райдержадміністрації на чолі із керівником апарату Вікторією Поповою.
За тактичним задумом сталося займання на другому поверсі другого корпусу у кімнаті 201. На момент загоряння, згідно легенди, в інтернаті знаходилося 17 осіб підопічних. Силами працівників закладу, після оголошення пожежної тривоги, було евакуйовано із приміщення 15 з 17 підопічних, серед яких – два лежачі хворі. Ще двох, які нібито не змогли вибратися з приміщення, повинні були знайти та вивести рятувальники.
Присутнім було продемонстровано дії пожежно-рятувальних підрозділів при ліквідації пожеж на об’єктах закритого типу на кшталт психоневрологічного інтернату, роботу з пневматичним інструментом, основне пожежно-рятувальне обладнання, спорядження рятувальників та їхню готовність злагоджено та професійно діяти під час проведення рятувальних робіт.
Співробітники Попаснянських відділків ДСНС разом з працівниками невідкладної швидкої допомоги та представниками Попаснянського відділку поліції відпрацювали комплекс заходів із ліквідації імітованої пожежі з урахуванням різних сценаріїв розвитку ситуації. Також було перевірено облаштування шляхів евакуації, правильність її організації та знання колективом Попаснянського психологічного диспансеру того, як діяти у випадку виникнення пожежі.