Прес-центр21 cічня 2020, 16:01

В Попаснянському районі відзначили День соборності України

Щороку 22 січня вся Україна святкує День Соборності України. У далекому 1919 році в Києві на Софійському майдані було оголошено Акт Злуки – об’єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної республіки в одну державу. Так було закріплено прояв віковічного прагнення українців до своєї незалежності та свободи, утворення власної державності та єдності.

З нагоди такої значущої для всієї української спільноти дати в Попаснянському районі пройшли відповідні заходи. Так, 21 січня в Попаснянському районному будинку культури відбувся святковий концерт.

Урочистості розпочалися з Державного гімну,після цього зі сцени присутніх зі святом привітали міський голова Юрій Онищенко та заступник начальника відділу освіти Попаснянської райдержадміністрації Валентина Шулік.

Під час заходу розповідалося про історичні факти, які передували злуці, про об’єднавчий рух, який наприкінці 1918 – початку 1919 року охопив майже всю Україну, про діяльність УНР та її очільників, про довгий і тернистий шлях України до соборності.

Також присутні в залі переглянули відеофільм - документальне відео 1919 року  про історичні події, які відбувалися майже 100 років тому.

Підсумовуючи проведений захід ведучі свята наголосили: святкуючи  соборність України  ми не маємо права на забуття.  Ми всі  добре пам’ятаємо героїв УПА, Січових Стрільців, героїв Крут.  Невмирущою раною  є герої Небесної Сотні, які гинули на Майдані  в бою  за правду, за свободу, за гідне життя   на рідній землі. Віримо, що територіальна  цілісність  України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців   навіки  залишатиметься  непорушною!