Прес-центр8 квітня 2019, 16:04

В Попаснянському районі відзвітували про заходи щодо зниження серцево-судинних захворювань в районі

На виконання районної цільової програми запобігання та лікування серцево-судинних захворювань в Попаснянському районі на 2017 – 2019 роки відділом охорони здоров’я Попаснянської райдержадміністрації було проведено нараду щодо аналізу поширення серцево-судинних захворювань, первинний вихід  на інвалідність та показники смертності.

Відповідно до статистичних даних за 2018 рік хворі з серцево-судинними захворюваннями складають 59,5% від кількості усіх захворювань по Попаснянському району. Переважають гіпертонічна та ішемічна хвороби серця. За минулий рік 35 хворих визнані інвалідами, що складає 0,79/1000 населення. Показник смертності серед хворих на ці захворювання залишається досить високим: у 2018 році він склав 70,3% від усіх зареєстрованих смертей.

З метою покращення діагностики, лікування та профілактики у 2018 році для Попаснянської центральної лікарні була придбана дороговартісна апаратура для терапевтичного відділення, блоку інтенсивної терапії, кардіологічного кабінету поліклініки, всі амбулаторії загальної практики – сімейної медицини Попаснянського району забезпечені цифровими електрокардіографами. На сьогоднішній день у терапевтичному відділенні працює лікар-кардіолог, який проводить холтерівське моні торування, 5 хворим в блоці інтенсивної терапії проведено тромболітичну терапію. Завдяки цим заходам наприкінці 2018 року вдалося досягнути зменшення смертності серед хворих на серцево-судинні захворювання на 4,3 %, що, в свою чергу, дало змогу зберегти життя деяким хворим та покращити медичний прогноз.