Прес-центр5 вересня 2019, 16:09

В Попаснянському районі всі освітні заклади готові до нового навчального року

Ось і розпочався новий навчальний рік. Перші уроки в усіх закладах освіти Попаснянського району проходили в оновлених відремонтованих будівлях.

Нагадаємо, за два тижні до початку нового навчального року приймальною комісією на чолі із заступником голови Попаснянської райдержадміністрації Кариною Кошелєвою було перевірено готовність шкіл до начального процесу.

Ремонтні роботи у ЗНЗ, розпочаті протягом першого півріччя поточного року, проводилися як за рахунок коштів освітньої субвенції та районного бюджету, так і за фінансової підтримки міжнародних благодійних організацій та за благодійні внески батьківських комітетів.

Цьогоріч з районного бюджету на виконання різних видів ремонтних робіт у закладах освіти було виділено понад десяти з половиною мільйонів гривень. Кошти, зокрема, йшли на придбання лінолеуму для Попаснянської гімназії №20, проведення капітального ремонту даху (565,957 тис.грн.) та капітального ремонту гігієнічних кімнат (62,703 тис.грн.) у Новотошківському НВК, ремонтування покрівлі основної будівлі Тошківського НВК, де старий шифер було замінено новою металочерепицею та укріпленні балки (1332,634  тис.грн.), ремонт гігієнічних кімнат та їдальні у Попаснянській багатопрофільній гімназії №25 (1003,453 тис.грн.), заміну покрівлі над їдальнею та основною будівлею Гірської багатопрофільної гімназії (1127,924 тис.грн.), заміну вікон у Нижнєнському та Вовчоярівському НВК (740 тис.грн.), ремонтування криши та завершення капітальних ремонтних робіт у Золотівському опорному навчальному закладі №5 (1577,683 тис.грн.), ремонтування покрівлі Попаснянського районного будинку дитячо-юнацької творчості (509,155 тис.грн.).

Наразі продовжується ремонт гігієнічних кімнат у Золоторівській філії Білогорівської ЗОШ, Новоіванівській філії Гірської БГ на загальну суму 476,281 тис.грн.. До кінця року планується завершити капітальні ремонтні роботи у Попаснянській загальноосвітній школі №21 на загальну суму1493,692 тис.грн. та гігієнічних кімнат у Золотівській багатопрофільній гімназії на суму 631,286 тис.грн. Крім того, було довиділено кошти у розмірі 53 тисяч гривень на будівництво спортивного майданчику на території Попаснянської ЗОШ №1.