Прес-центр6 cічня 2019, 20:01

В Попаснянському районі започатковано Фестиваль вертепів

У переддень Різдва Христового в Попаснянському районі відбувся Фестиваль вертепів. На свято з’їхалися колективи з селищ нашого району та міста.

Під різдвяні колядки учасники дійства пройшлися святковою ходою по площі Мира, а потім на головній сцені презентували свої театралізовані міні-вистави. Всього приймало участь у фестивалі вісім колективів від районних загальноосвітніх шкіл та місцевих будинків  культури.

Перед початком Фестивалю учасників та гостей привітала заступник голови Попаснянської райдержадміністрації Карина Кошелєва. Вона побажала гарних свят, миру, злагоди та висловила організаторам слова подяки за відродження суто українських традицій, пробудження національної пам’яті, національної свідомості, наголосивши на великому значенні свята, особливо зараз, коли Україна фактично здобула другу незалежність після отримання 05 січня Томосу та утворення Єдиної української церкви.

Зі сцени лунали найрізноманітніші колядки та щедрівки. Дух Різдва дарував урочисте піднесення, відчуття чогось надзвичайного, таємничого. Всі мали змогу насолодитися виступами колядницьких груп та знову зануритися у священне дійство.

Рівень підготовки всіх учасників Фестивалю був досить високий, тож визначити переможців журі, до складу якого увійшли не лише представники Попаснянського районного методичного центру та викладачі загальноосвітніх міських шкіл, але й пересічні громадяни, було нелегко.

Урешті перемогу у творчому змаганні здобув вертеп Попаснянської загальноосвітньої школи №1, а приз глядацьких симпатій виборола Попаснянська загальноосвітня школа №24. По завершенню Фестивалю всі колективи отримали солодкі призи, а бажаючих гостей свята військовослужбовці пригощали чаєм.

Пройшовши вперше, відтепер Фестиваль вертепів святкуватиметься в районі щороку, так само, які і Свято борщу, і Свято вареників.

Попаснянська райдержадміністрація щиро дякує учасникам та організаторам свята. Сподіваймося, на наступний рік Фестиваль набере загальнообласного масштабу.