Прес-центр10 грудня 2019, 14:12

В Попаснянському районному краєзнавчому музеї експонується банерна виставка «Фактор Свободи»

З 10 грудня в Попаснянському районному краєзнавчому музеї експонується  банерна виставка «Фактор Свободи». Присвячена ця виставка трьом відомим українським постатям – Івані Мазепі, Симону Петлюрі та Степану Бандері.

Це не зовсім звична виставка, адже автори – Український інститут національної пам’яті – втілили смілу ідею: на банерах вони зобразили ймовірні профілі у фейсбуці зазначених трьох великих українських діячів, показали, які місця відображала б їхня гугл-мапа, кого б вони зафрендили та наслідки їхніх ключових рішень. 

Проходитиме виставка до кінця тижня, як зазначалося вище,  у Попаснянському районному краєзнавчому музеї за адресою: місто Попасна   вулиця Герцена,3.

Основна тема виставки – ідея свободи, яка поєднує Мазепу, Петлюру, Бандеру, які все своє життя боролися за незалежність і право на самовизначення українського народу.

Проте у цій виставці йдеться не лише про Мазепу, Петлюру, Бандеру, як про звичайних людей, які були здатні на надзвичайні вчинки, а й про все середовище, яке було сформоване навколо них, їхніх послідовників, яких називали «мазепинцями», «петлюрівцями», «бандерівцями».

Окремо у виставці представлено і те, як сучасна українська армія зберігає традиції попередніх поколінь борців за свободу і незалежність України.

Тож, запрошуємо всіх охочих відвідати виставку та поринути у надзвичайний віт «Фактору Свободи».