Прес-центр30 листопада 2021, 11:11

В рамках обмінного візиту «Огляд кращих практик співпраці влади, громадськості та бізнесу на Сході України» журналісти з різних регіонів відвідали Попасну

В рамках обмінного візиту «Огляд кращих практик співпраці влади, громадськості та бізнесу на Сході України» журналісти з різних регіонів відвідали Попасну.
Організаторами та співорганізаторами туру стали Програма ООН з відновлення та розбудови миру (UNRPP) та їх партнери у Луганській і Донецькій областях, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Департамент масових комунікацій ЛОДА, Сєвєродонецька районна державна адміністрація.
Основна мета туру представників журналістської спільноти з усієї України – побачити як живуть і розвиваються громади на «лінії розмежування». В першу чергу журналістів цікавили результати проєктів, спрямованих на місцевий розвиток в контексті національної єдності та громадської безпеки, а також приклади успішної співпраці ОГС, бізнеснесу і влади.
29 листопада в ході знайомства із Попаснянською громадою журналісти відвідали заклади, де реалізовувалися проєкти за фінансової підтримки UNRPP, а саме: ЦНАП, Центр соціальних послуг (шелтер та університет третього віку), Центр STEAM-освіти і Центр реабілітації людей з інвалідністю "Лелека". Крім того, гостям показали стратегічний об’єкт у просуванні українського контенту на тимчасово непідконтрольні території - нову телевежу "Комишуваха".
Супроводжуючи представників медіа, голова Сєвєродонецької РДА Роман Власенко відзначив, що гості приємно вражені від побаченого: «Це вже другий подібний візит на Схід України, але перший у Попасну. Скажу без перебільшення: нам є чим пишатися, ми можемо транслювати на всю Україну і гарні новини».