Прес-центр29 вересня 2021, 14:09

В рамках зміцнення дружніх зв’язків між народами Пакистану та України у Попасній відкрито пам’ятну дошку Мухаммеду Алі Джинна

В рамках зміцнення дружніх зв’язків між народами Пакистану та України у Попасній відкрито пам’ятну дошку Мухаммеду Алі Джинна.
За ініціативи громадської організації «Українська ініціатива» при підтримці керівництва Сєвєродонецької райдержадміністрації і Попаснянської ВЦА, 29 вересня на фасаді Сєвєродонецької РДА на площі Миру було відкрито дошку на честь видатного юриста, політика, засновника державності Пакистану, знакової постаті для народу цієї країни Мухаммеда Алі Джинна.
В урочистій церемонії відкриття взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Пакистан в Україні пан Ноель Ізраель Хохар (Noel Israel Khokhar), голова правління ГО «Українська ініціатива» Юрій Косенко, голова Сєвєродонецької РДА Роман Власенко, керівник Попаснянської ВЦА Микола Ханатов.
Ісламська Республіка Пакистан одна з перших країн Південної Азії визнала незалежність України у 1991 році. Дипломатичні відносини між двома державами були встановлені вже у 1992 році.
Україна і Пакистан співпрацюють в галузі торгівлі, економіки, освіти, культури та туризму. В цьому році народ Пакистану відзначає 75 років своєї незалежності.
Для більшості пакистанців Джинна - це знакова постать і «батько нації». Тому на протязі багатьох років це ім’я ототожнюється з незалежністю і розвитком Республіки Пакистан.