Прес-центр27 лютого 2018, 11:02

В Сєверодонецьку пройшов ІІІ воркшоп «Сучасні методи роботи музею»

З 21 по 24 лютого в Сєверодонецьку пройшов ІІІ воркшоп «Сучасні методи роботи музею» («Музей відкрито на ремонт») у рамках проекту «Зміцнення громадської довіри»,  організований громадською організацією «Український кризовий медіа-центр». Організатором та керівником  проекту був Леонід Марущак.

Фінансування проекту було здійснено Агенством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджувався Кімонікс Інтернешнл Інк.

До участі у воркшопі було запрошено співробітників музеїв Луганської та Донецької областей. Представником  Попаснянського районного краєзнавчого музею  була науковий співробітник Літвінова Неля Борисівна.

У рамках цієї події відбулась презентація книги « Сталь у степу. Погляд з України», яку провів Посол Королівства Бельгії в Україні Люк Якобс. Кожному с музеїв була подарована така книга, в тому числі і нашому.

Про канадійський досвід реорганізації музеїв учасники воркшопу довідались від експерта музейної справи  Гордона Філевича. Він сам з Канади, але йогопрадіди з України. Він є музейним експертом з 30-ти річним стажем. 8 років був головним дизайнером експозицій Канадійської національної галереї, яку і побудував. Побудував десятки експозицій по музеям світу. За освітою архітектор.

У рамках воркшопу були проведені лекції та семінарські заняття.