Прес-центр23 червня 2017, 14:06

В управлінні соціального захисту населення пройшов навчальний семінар.

22 червня управлінням соціального захисту населення Попаснянської райдержадміністрації проведено семінар навчання з відповідальними особами міських, сільських та селищних рад.

Під час семінару розглядалися зміни, які було внесено до постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 р. № 300. Зокрема, аналізувалися умови нарахування субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, які призначаються виходячи із середньомісячного сукупного доходу осіб, зареєстрованих у приміщенні, за чотири квартали, що передують місяцю, з якого призначається субсидія, а також субсидія на придбання твердого палива – виходячи з розміру доходу за попередній календарний рік. Відповідно до змін, якщо є заборгованість хоча б по одному комунальному підприємству, управління соціального захисту не має права нараховувати субсидію.

До того ж, збільшена соціальна норма для пенсіонерів та інвалідів – з 49 квадратних метрів до 75. Окремо розглядалося питання стосовно монетизації субсидій (повернення коштів зекономленої субсидії на газоопалення). Відповідальним особам були роздані списки тих, хто підлягає монетизації, зразки та бланки заяв про повернення коштів.