Прес-центр10 грудня 2018, 23:12

Вадим Черниш ознайомився із питаннями, які найбільше турбують жителів Гірського Попаснянського району

В рамках продовження візиту очільника Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та питань внутрішньо переміщених осіб Вадима Черниша до міста Гірське, 10 грудня відбулася його зустріч із представниками місцевої влади, працівниками освітньої галузі, охорони здоров’я та поліції. Також у зустрічі приймав участь очільник Попаснянського району Сергій Шакун.

Під час зустрічі присутні обговорювали наболілі питання, які стосуються повсякденного життя мешканців прифронтової зони.

Досить жвавим вийшло обговорення питання про присвоєння статусу "Учасник АТО" відвідувачам Луганської/Донецької областей та надання пільг населенню, яке проживає на прифронтовій території. З цього приводу пан Вадим ділився із присутніми досвідом Колумбії та В’єтнаму і пояснював, за яких умов можливе зрушення з мертвої точку у цьому питанні. Також під час діалогу міністр повідомив, які проекти за підтримки Уряду і коли вдалося розпочати впроваджувати у Луганській та Донецьких областях за останній час. Не останнє місце під час спілкування займали і питання щодо звуження кола потенційних отримувачів субсидії, розмір оплати за комунальні послуги, яка значно вища ніж, наприклад, у обласному центрі.

Вадим Черниш запевнив, що всі обговорені питання буде донесено до Уряду і, поступово вони будуть вирішуватися.

«Я не буду обіцяти, що всі озвучені питання будуть вирішені негайно, – зазначив він, – Але започатковано роботу в певних напрямках буде стовідсотково», – додав міністр.