Прес-центр29 травня 2018, 17:05

Відбулася чергова розширена апаратна нарада

29 травня у залі засідань Попаснянської райдержадміністрації під головуванням керівника районної військово-цивільної адміністрації Сергія Шакуна відбулася апаратна нарада. На нараду були запрошені начальники всіх структурних підрозділів адміністрації, голови міських та селищних рад, керівники підприємств, організацій та установ району.

Під час засідання були розглянуті найактуальніші питання щодо сталого функціонування Попаснянського району: про призначення субсидій з травня 2018 року, про стан науково-технічного упорядкування документів, про результати та організоване закінчення 2017 – 2018 року, про створення комісії з координації дій, які здійснюють контроль за обігом та виробництвом підакцизних товарів та дотримання податкового законодавства та про попередження виникнення та ліквідацію пожеж у природних екосистемах.

Так, відносно питання першого – щодо призначення субсидій – було детально озвучено умови призначення пільг на житлово-комунальні послуги, окреслено категорії осіб, які підпадають під зміни нарахування субсидій, повідомлено про умови роботи районної комісії, яка розглядатиме складні випадки з призначення субсидій. В ході розгляду другого питання, присутні отримали доручення підготувати паспорти архівних установ до першого грудня, внести зміни до положень експертних комісій, а, за необхідності, утворити їх, призначити відповідальну особу за ведення діловодства та архівної справи, до вересня затвердити номенклатури та внести зміни до інструкцій з діловодства відповідно до постанови кабінету Міністрів України від 17 січня 2018 року №55. Потім присутніх детально ознайомили із результатами 2017 – 2018 навчального року.  Так, учасників наради було поінформовано про здобутки та надбання у сфері освіти за цей навчальний рік, висвітлено хід незалежного зовнішнього оцінювання, початок оздоровчої кампанії, розвиток інклюзії у районі та поінформовано про плани на наступний навчальний рік. Під час розгляду третього питання – щодо створення районної комісії з координації дій, які здійснюють контроль за обігом та виробництвом підакцизних товарів, членів наради ознайомили зі станом надходження податків по Попаснянському району. За підсумками чого було доведено нагальну потребу у створенні відповідної комісії. Наостанок, відповідно до порядку денного, учасників наради ознайомили з основними причинами виникнення пожеж влітку та нагальною потребою з організації заходів щодо їх запобігань. Також було наголошено на необхідності проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо недопущення відпочинку та купання у непристосованих для цього місцях.

Відповідно до обговорених питань, присутніми було отримано доручення від голови райдержадміністрації.

Наостанок Сергій Шакун оголосив про святкування 80-річчя утворення Луганської області та зауважив на необхідності створення делегації від Попаснянського району.