Прес-центр1 листопада 2018, 16:11

Відбулася дискусія вчителів історії та правознавства на тему: «Педагог нової формації: дослідник, лідер, креативна особистість»

31 жовтня у Комишуваському навчально-виховному комплексі відбулася дискусія вчителів історії та правознавства на тему: «Педагог нової формації: дослідник, лідер, креативна особистість». 

Методист Надія Зубкова ознайомила учасників методичного об’єднання з вимогами до педагога нової формації та особливостями підготовки до другого етапу олімпіад з історії та правознавства. Інформацію щодо формуванням креативного мислення як чинника соціалізації учнів на уроках історії, основ правознавства та громадянської освіти надала керівник методичного об’єднання Тетяна Шолтиш. Вона представила колегам матеріали сайту «Нова доба», де розміщено вебінари до курсу «Громадянська освіта», інтерактивний підручник до даного курсу, а також інтерактивний курс з історії «Друга світова війна».

Вчитель історії Гірської багатопрофільної гімназії Ольга Бабкіна провела майстер-клас на тему: «Інтелектуальні ігри на уроках історії» у формі імітаційної гри. Педагоги активно долучилися до цієї дидактичної гри.

Як активізувати пізнавальну діяльність учнів? Як допомогти розкритися кожній дитині? Ці питання розкрила вчитель Золотарівської філії освітнього навчального закладу «Білогорівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Людмила Панчехіна. Вона, за допомогою виготовленої інтерактивної папки – лепбуку, продемонструвала фрагмент уроку та довела, що завдяки цьому дидактично-тематичному матеріалу діти вчаться проводити спостереження, виконувати завдання, вивчати і закріплювати інформацію.

На завершення психолог з Попаснянської загальноосвітньої школи №24 Ольга Сукачова провела з вчителями тренінг на тему емоційного вигорання серед вчителів в наслідок насиченої атмосфери під час інтенсивного й тісного спілкування з учнями, батьками, колегами.