Прес-центр27 лютого 2019, 09:02

Відбулося чергове засідання районної колегії

26 лютого в залі засідань райдержадміністрації пройшло чергове засідання районної колегії. Відбувалося воно під головуванням очільника району Сергія Шакуна.
У роботі колегії взяли участь заступники голови райдержадміністрації Роман Колесник та Карина Кошєлева, голова Попаснянської міської ради Юрій Онищенко, голова Громадської ради при райдержадміністрації Станіслав Богданов, представники ветеранських громадських організацій, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, керівники установ та організацій району, а також міські та селищні голови і керівники ВЦА. 
Розпочалося засідання колегії звітом голови райдержадміністрації Сергія Шакуна про свою діяльність за 2018 рік. Сергій Вікторович детально ознайомив присутніх з основними показниками соціально-економічного розвитку. Зокрема, він зазначив, що за 2018 рік збільшилися обсяги виробництва продукції на основних бюджетоутворюючих підприємствах району таких, як ТДВ «Попаснянський вагоноремонтний завод», ДП «Первомайськвугілля», Попаснянський хлібокомбінат. Крім того, протягом 2018 року було проведено певну роботу з виробничими підприємствами, які розташовані на території району, щодо налагодження системи оподаткування з орендної плати за землю. Завдяки цим заходам район зайняв перше місце серед інших районів Луганської області за надходженнями до бюджету та третє по області, після Сєвєродонецьку та Лисичанську, випередивши, навіть, місто Рубіжне. Активно торік до співпраці залучалися міжнародні благодійні організації, які надавали допомогу не лише пересічним громадянам, але й закладам охорони здоров’я, культури, освіти. Наостанок він озвучив всі проекти, які вдалося успішно реалізувати у 2018 році: відкриття за підтримки держави нової газопровідної гілки, відкриття «бахмутського» мосту, утеплення за новими технологіями дахів багатоповерхівок, модернізація медичного містечка у Попасній та повне оснащення хірургічного відділення та палати інтенсивної терапії у Гірському, проведення капітальних ремонтів у освітніх закладах та придбання шкільних автобусів, розширення спектру послуг Попаснянського ЦНАПу тощо.
Співдоповідачами по першому питанню – Наталією Валикою (ТДВ «ПВРЗ») та Ігорем Малишевським (ДП «Первомайськвугілля») - було більш детально поінформовано присутніх про діяльність підприємств у 2018 році, їхні проблеми та шляхи подолання, і озвучено перспективні плани з розвитку на поточний рік.
З другим питанням – Про затвердження районної програми розвитку клубних закладів у сільській місцевості на 2019-2021 роки – виступила головний спеціаліст відділу культури Попаснянської райдержадміністрації Юлія Сінкевич. Вона висвітлила основні напрямки програми на 2019 рік з розвитку культури у районі, озвучила основні заходи та суму з фінансування розвитку культури цього річ. 
Із розглянутих питань були прийняті відповідні рішення колегії та будуть прийняті розпорядження голови райдержадміністрації. Підсумовуючи результати засідання, голова райдержадміністрації Сергій Шакун висловив побажання покращити роботу і взаємодію між установами, підприємствами і організаціями району, міськими та селищними радами, адже спільна робота має бути спрямована на єдину мету – підвищення соціально-економічного розвитку району та рівня життя його жителів.