Прес-центр11 жовтня 2018, 16:10

Відбулося засідання ТЕБ та НС з приводу переселення жителів Золотого-4 в більш безпечні райони міста

Наприкінці вересня до Попаснянської райдержадміністрації звернулось 14 сімей міста Золоте-4 з вулиці Експерементальна з приводу їхнього переселення в більш безпечні райони міста. Адже останнім часом на цій території відмічається загострення ситуації: майже щоденні обстріли загрожують життю осіб, які там проживають.

З цього приводу під головуванням очільника Попаснянського району Сергія Шакуна було проведено зустріч з мешканцями Зотолого-4 та нараду за участю представників Луганської облдержадміністрації та місцевого керівництва військово-цивільної адміністрації.

За підсумками обговорених на цих заходах питань сьогодні, 11 жовтня, відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Результатом  обговорення питання на комісії стало прийняття відповідних рішень, а саме: комісія доручила представникам військово-цивільної адміністрації міста Золоте та села Катеринівка визначити вільний житловий фонд, який відповідає встановленим будівельно-технічним та санітарно-гігієнічним нормам для тимчасового переселення жителів в більш безпечні райони міста Золоте до моменту завершення Операції об’єднаних сил, і визначити обсяги необхідних ремонтних робіт у зазначеному житловому фонді. Окремо комісія вирішила  підготувати від імені Попаснянської райдержадміністрації до Луганської облдержадміністрації звернення щодо виділення коштів для облаштування житла та звернення до гуманітарних організацій, які працюють на території Луганської області, щодо надання допомоги золотівцям у облаштуванні житла та придбання майна, а також підготувати звернення щодо забезпечення режиму «Тиші» під час переселення мешканців з вулиці Експерементальної. В той же час, було вирішено на наступному тижні провести засідання районної евакуаційної комісії, за підсумками чого звернутися до облдержадміністрації з приводу затвердження всіх рішень, які було прийнято в ході сьогоднішнього засідання комісії з ТЕБ та НС та евакокомісії.