Прес-центр26 травня 2020, 11:05

Встановлені порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції»

На постійному контролі прокурорів Попаснянського відділу Лисичанської місцевої прокуратури перебуває питання виконання посадовими та службовими особами вимог антикорупційного законодавства.

Відповідно до ч. 1 ст. 36 Закону України «Про запобігання корупції», особи, що підпадають під його дію, у разі призначення (обрання) на посаду, зобов’язані протягом 30 днів з дня такого призначення (обрання) передати в управління іншій особі належні їм підприємства та корпоративні права.

Разом з тим, прокурором відділу у квітні поточного року виявлено порушення  положень частини першої статті 36 Закону України «Про запобігання корупції» посадовою особою підпорядкованого Попаснянській міській раді комунального підприємства, який не дотримався зазначеної вимоги та не передав наявні у нього корпоративні права іншій особі.

У зв’язку із цим, прокурором в порядку ч.3 ст.65 Закону України «Про запобігання корупції» внесено подання до Попаснянської міської ради з вимогою провести службове розслідування за вказаним фактом та вжити заходи реагування.

Наразі триває службове розслідування.

Прокурор Попаснянського відділу Лисичанської місцевої прокуратури                                                   П.Сухін