Прес-центр12 квітня 2024, 11:04

Як впоратись із тривогою і депресією? – для ВПО з Луганщини проведено чергове заняття у Центрі психологічної підтримки

Як впоратись із тривогою і депресією? – для ВПО з Луганщини проведено чергове заняття у Центрі психологічної підтримки «Разом з тобою», що працює на базі Обласного центру громадського здоров’я (м. Дніпро)

Як самостійно справлятися з симптомами депресії/тривоги, як розпізнати стрес, як не пропустити момент, коли треба звернутись за професійною допомогою до психолога чи психотерапевта – ці питання були розглянуті на черговій зустрічі у Дніпропетровському обласному інформаційно-аналітичному центрі медичної статистики, а саме у Центрі психологічної підтримки "Разом з тобою".

Учасники групового психологічного тренінгу провели діагностику власного стану ментального здоров’я за госпітальною шкалою тривоги і депресії, ознайомились із інтелектуальними, поведінковими, емоційними, фізіологічними симптомами стресу, а також поговорили про те, як змінити ставлення для тригерів – тобто до того, що викликає у людини раптове повторне переживання психологічної травми.

Для більшості жителів майже повністю окупованої Луганщини – вимушених переселенців або біженців – питання відновлення і збереження ментального здоров’я надзвичайно актуальне. У зв’язку із цим психологічна допомога є дуже важливою. Головне зрозуміти це і вчасно звернутись до фахівців. На сьогодні зробити це можна через гарячі лінії психологічної допомоги, онлайн – платформи, зокрема Ти як? , звернувшись до відповідних установ і спеціалістів у приймаючих громадах.

Захід, що відбувся 8 квітня, проведено в рамках домовленості між Сєвєродонецькою районною адміністрацією та Обласний центр громадського здоров’я Дніпропетровської обласної ради .