Прес-центр29 лютого 2024, 13:02

Які послуги можна отримати в обласному гуманітарному хабі для ВПО - луганчан в Івано - Франківську?

Координаційний центр допомоги вимушеним переселенцям з Луганщини на Прикарпатті працює за адресою: м. Івано - Франківськ, вул. В'ячеслава Чорновола, 128 з вівторка по суботу з 10-ї до 15-ї години. Його роботу організовують Сєвєродонецька районна та Новопсковська селищна військові адміністрації.

Звернувшись до Центру, луганчани можуть отримати консультації із загальних питань, а також фахову допомогу спеціалістів: юриста БФ "Право на захист", співробітників Луганської обласної служби зайнятості та Пенсійного фонду, адміністратора Новопсковського ЦНАПу.

Зокрема, прийом пенсійників відбувається за допомогою скайп - зв'язку: людина приходить до Центру, а далі співробітники хабу допомогають їй поспілкуватись із фахівцем ПФУ дистанційно.

Лікарська допомога у Франківському хабі надається медиками декількох установ Луганщини; за наявності видаються ліки та окуляри.

У Центрі проводяться індивідуальні заняття з дитячим логопедом. На сьогодні сформований розклад занять, проте є можливість звернутися за такою послугою тим, хто ще не встиг цього зробити.

Щотижня в освітньому просторі проходять розвивально - дозвіллєві заходи для дітей та їх батьків. Участь у них можна взяти після попередньої реєстрації через Телеграм - спільноту хабу.

Для відвідувачів Координаційного центру працює бібліотечний пункт, а також буккросинг.

Видача продуктових та речових наборів відбувається по мірі надходження.

Для отримання актуальної інформації про роботу Франківського хабу необхідно приєднатися до Телеграм - каналу https://t.me/LgvIF .