Прес-центр10 лютого 2020, 12:02

За незаконну порубку дерев у лісі, що заподіяла істотну шкоду, мешканця міста Попасна засуджено до штрафу у розмірі 8500 гривень.

Прокурорами Попаснянського відділу Лисичанської місцевої прокуратури підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом незаконної порубки дерев у лісі, що завдала істотної шкоди (ч. 1 ст. 246 КК України).

За результатами судового розгляду Попаснянським районним судом Луганської області постановлено обвинувальний вирок, яким мешканця                          м. Попасна Луганської області засуджено до покарання у вигляді штрафу у розмірі 8500 гривень.

Слідством встановлено, що у вересні 2019 року обвинувачений, за відсутності спеціального дозволу - лісорубного квитку /ордеру/ здійснив незаконну порубку 13 сироростучих дерев породи «Дуб» та «Акація», 3 сухостійних дерева породи «Акація», чим завдав шкоду навколишньому природному середовищу в особі ДП «Сєвєродонецьке лісомисливського господарство» в розмірі 24579 гривень 86 копійок.

Враховуючи зібрані докази, які повно та всебічно були досліджені у ході судового розгляду кримінального провадження, прокурори довели вину особи.

На даний час вирок не набрав законної сили, оскільки триває строк апеляційного оскарження (30 днів із дня проголошення вироку).

Прокурорами Попаснянського відділу Лисичанської місцевої прокуратури проводиться робота з підготовки позовної заяви до засудженого про відшкодування завданої навколишньому природному середовищу шкоди на суму 24579 гривень 86 копійок.

Прокурор відділу П. Гордієнко