Прес-центр3 травня 2018, 13:05

ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ ПОПАСНЯНСЬКОГО РАЙОНУ З ПИТАНЬ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ І ЗАЙНЯТОСТІ НАСЕЛЕННЯ

2 травня 2018 року під керівництвом заступника голови Попаснянської районної державної адміністрації Кошелєвої Карини Володимирівни відбулося засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення за участю представників контролюючих органів. На засідання були запрошені підприємці, у яких були виявлені факти порушення трудового законодавства в частині оформлення трудових відносин та сплати страхових внесків.

В ході засідання представники Пенсійного фонду та Податкової інспекції  зазначили, що їх робота  направлена на заходи щодо роз‘яснення громадськості негативних наслідків отримання заробітної плати «у конвертах». У зв’язку з цим серед працюючих, на ринках, в торгівельних містечках ведеться інформаційна робота щодо необхідності офіційного оформлення трудових відносин з найманими працівниками та нарахування заробітної плати у розмірах не менше мінімально встановленого рівня.

Також під час засідання  була проаналізована ситуація за 1 квартал  та спільно відпрацьовані подальші заходи, спрямовані на підвищення ефективності роботи по додержанню законодавства про оплату праці.