Прес-центр23 квітня 2021, 14:04

Заступниця голови РДА Катерина Колесникова взяла участь в обласній нараді, присвяченій питанням захисту інтересів ромської національної меншини

Заступниця голови РДА Катерина Колесникова взяла участь в обласній нараді, присвяченій питанням захисту інтересів ромської національної меншини.
22 квітня перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов провів нараду за участі керівників структурних підрозділів обласної адміністрації, представників територій і обласної громадської організації «Ромаї дума».
Тематика робочої зустрічі – проблеми працевлаштування ромів та недопущення по відношенню до них дискримінаційних проявів.
Представників ромської спільноти області ознайомили з можливостями працевлаштування через участь у грантових програмах, підготовку власних проєктів.
Представники обласного центру зайнятості акцентували увагу на тому, що жодних проявів дискримінації по відношенню до ромів або скарг від них щодо діяльності установи не було.
На нараді обговорювались й інші питання, за підсумками розгляду яких підготовлені протокольні доручення голови обласної державної адміністрації.
Зазначимо, що багато хто з ромських активістів в Україні називає працевлаштування ключовим питанням для інтеграції ромів, які живуть, зокрема, у тимчасових поселеннях.