Прес-центр18 лютого 2022, 13:02

18 - 20 лютого 2014 року відбувалась кульмінація Революції Гідності

18 - 20 лютого 2014 року відбувалась кульмінація Революції Гідності

8 років тому саме у ці дні в Україні розпочався найтрагічніший етап Революції Гідності. У період 18 - 20 лютого 2014 року в центрі столиці загинула найбільша кількість активістів Майдану.
Наступного дня, 21 лютого 2014 року, офіційна влада України юридично визнала загиблих мітингувальників жертвами. Цього ж дня на Майдані відбулося прощання із загиблими; в жалобних промовах їх вперше назвали «Небесною сотнею». Під час прощання із Героями Майдану лунала пісня «Плине кача…», яка стала українським народним реквіємом.
В пам'ять про громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави, ось уже вісім років в Україні і за її межами проводиться тиха акція «Ангели пам’яті», яка перетворилася із невеликої київської ініціативи Анжеліки Рудницької на масштабну народну акцію шани і любові по всьому світу.
Щороку паперові ангели завдяки учасникам акції з’являються в людних місцях населених пунктів країни. Сьогодні вони з’явились і біля дитячої бібліотеки у Кремінній Сєвєродонецького району. Працівники бібліотеки підготували тематичну книжкову виставку і разом із її відвідувачами виготовили паперових янголів, які згодом розмістили на ялинках і деревах біля приміщення закладу.
Кожен ангел – це символ загиблих Героїв Небесної Сотні, а сама акція - єднання небайдужих людей, які мріють і творять нову Україну. Приєднуйтесь #АнгелиПамяті