Прес-центр9 червня 2021, 10:06

18 червня у Кремінній пройде фестиваль «Луганщина – це Україна!»

18 червня у Кремінній пройде фестиваль  «Луганщина – це Україна!».

Обласний фестиваль «Луганщина – це Україна!», приурочений до 83 – ї річниці утворення Луганської області, буде проходити два дні: 18 червня у м. Кремінна і 19 червня – у м. Сватово.

Святкування у Кремінній проходитимуть на березі річки Красної з 16 – ї години і будуть включати  театралізований виступ Луганського обласного козачого кінного театру «За вільну Україну, за свій коханий край!», виставку декоративно – ужиткового мистецтва «Витоки», фестивальну концертну програму за участі аматорських колективів області «Вінок України виплітаю з талантів рідного краю», організацію розважальних локацій та інше.

Перший фестивальний день у Кремінній стане таким собі поєднанням місцевих традицій, адже на початку липня, а точніше на Івана Купала, на річці Красній щороку проводились міські масові гуляння. Пізніше свято набуло статусу регіонального і перетворилось на обласний фестиваль гри та іграшки. У минулому році фестиваль не проводився через карантинні обмеження.

Окрім жителів громади, на свято прибудуть учасники фестивалю з більш як 20 територіальних громад Луганської області.

Організаційні питання проведення заходу обласного масштабу обговорили 8 червня у Кремінській міській раді на нараді під керівництвом заступниці голови обласної адміністрації Катерини Безгинської. На ній були присутні представники управління культури, національностей, релігій та туризму ОДА, Сєвєродонецької РДА, Національної поліції, інші посадовці.

Заступник міського голови Сергій  Сафо запевнив присутніх у готовності провести фестиваль на найвищому організаційному рівні.