Прес-центр22 липня 2021, 14:07

22 липня на площі Миру у Попасній пройшов урочистий мітинг, присвячений 7- й річниці визволення міста від НЗФ

22 липня на площі Миру у Попасній пройшов урочистий мітинг, присвячений 7- й річниці визволення міста від незаконних збройних формувань.

У другій половині липня 2014 року сили АТО розгорнули операції, мета яких полягала у визволенні промислових міст Луганської області. Батальйону «Донбас» було поставлено  завдання взяти під контроль Попасну.

Штурм Попасної  розпочався 18 липня. Першого разу, коли сили АТО намагалися зайти в місто  з півдня та півночі, українські воїни  потрапили у засідку, зазнали втрат і зрештою відступили. Ситуація змінилася 22 липня, коли українська артилерія завдала потужного удару по укріпленням терористів, крім вогневих точок у житлових будинках. Того дня сили АТО зайшли в Попасну.

З черговою річницею звільнення жителів Попасної привітали перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов,   голова Сєвєродонецької райдержадміністрації Роман Власенко, керівник Попаснянської міської ВЦА  Микола Ханатов, командир 24-ї ОМБ  імені короля Данила, полковник Сергій Поступальський, командир ротної групи 27 – ї бригади НГУ в ОТУ «Північ», старший лейтенант Андрій Борисенко, командир батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Вінниця», майор поліції Руслан Гурняк, а також боєць батальйону "Донбас" Дмитро Палойка, який  брав участь у визволенні Попасної.

Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих  при  звільненні  міста учасників проведення АТО, мирних жителів, а також земляків, які загинули в цій війні,  хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника загиблим бійцям АТО\ООС.

З нагоди 7-ї річниці визволення Попасної  від НЗФ відзнаками обласної адміністрації, Сєвєродонецької РДА, Попаснянської ВЦА та медалями «За оборону Попасної» і  «ЗА СЛУЖБУ ДЕРЖАВІ»  було нагороджено попаснян та захисників міста, які наразі несуть службу в регіоні.

Також Роман Власенко та Микола Ханатов нагородили  учасників рою «Молода Січ», які захищали в цьому році честь Луганської області на ІІІ Всеукраїнському етапі дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Сьогодні зранку у Попасній на честь пам’ятної дати пройшов традиційний вело/мото/автопробіг, а о 20 – й годині на великій сцені по вулиці Спортивна на попаснян та гостей міста чекатиме  виступ  відомого  українського співака EL Кравчука.