Прес-центр5 липня 2021, 11:07

22 липня Попасна святкуватиме сьому річницю визволення міста від незаконних збройних формувань

22 липня Попасна святкуватиме сьому річницю визволення міста від незаконних збройних формувань.

Планом святкових заходів, якими місто зустріне важливу для себе дату, передбачено проведення щорічного фестивалю «Паславський FEST», присвяченого герою – АТОвцю, учаснику Революції Гідності Марку Паславському. Марко був активним учасником Революції Гідності, зокрема, брав участь у боях в центрі Києва 20 лютого 2014 року. З початком війни на сході України Паславський у квітні 2014 року приєднався до батальйону «Донбас». Загинув під час визволення Іловайська (Донецька область) 19 серпня 2014 року.

Вперше фестиваль  проходив у 2016 році за ініціативи Романа Власенка, який тоді очолював Попаснянську райдержадміністрацію. Цього року фестиваль проходитиме вп’яте  -   виключенням в його проведенні був 2017 рік. З 2018 року захід офіційно отримав назву «Паславський FEST».

Нещодавно в універсальній Інтернет – енциклопедії Вікіпедія на сторінці, присвяченій Марку Паславському,  у розділі «Пам’ять» з’явилося згадування про започаткований у Попасній фестиваль.

В рамках #PaslawskyFEST, який, в першу чергу, позиціонується як конкурс сучасної української пісні, попаснян та гостей міста запрошують долучитись й до інших активностей, що розпочнуться вже 17 липня. В цей день охочих запрошують взяти участь у третьому щорічному риболовному турнірі на ставку Парковий (початок о 05.00 годині). 18 липня в рамках фестивалю у більярдному клубі «Бумеранг» відбудеться відкритий турнір Пам’яті ветеранів більярду Попасної Юрія Бур’ян та Миколи Сєдих з призовим фондом.