Прес-центр24 травня 2021, 08:05

22 травня 2014 року до Книги полеглих за Україну були вписані прізвища трьох бійців 30-ої бригади Збройних Сил України

22 травня 2014 року до Книги полеглих за Україну були вписані прізвища трьох бійців 30-ої бригади Збройних Сил України. Народжені поза межами Луганщини, вони прожили останні хвилини свого життя у Рубіжному.
22 травня 2021 року біля Пам'ятного Знака Сергію Ярошенку, Олександру Ковальчуку, Олександру Фурману зібрались члени громадських організацій ветранів АТО та волонтерів Рубіжного і Лисичанська, представники Сєвєродонецької районної держадміністрації, Рубіжансько-Кремінського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.
"Ці хлопці були одними із перших, хто загинув на цій війні. Нажаль, кількість загиблих - це вже не сотня, а скоріш бригада небесного воїнства" - сказав на мітингу заступник голови ГО "Спілка ветеранів АТО м. Рубіжне" Андрій Трощій.
"Війна ще триває. Пам'ятаємо про це. А також про тих, кому ми завдячуємо можливістю мирно жити, працювати, вчитись", - продовжив думку колеги голова громадської організації АТОвців з Лисичанська Артем Коваленко.
"Очевидно, що ці чоловіки мали плани прожити довге, цікаве життя в колі близьких людей. Натомість, сім років тому вони віддали саме дороге, що в них було - своє життя, за кожного з нас. Вічна пам'ять вам, хлопці. Дякуємо за захист", - в свою чергу сказала присутня на заході заступниця голови Сєвєродонецької РДА Катерина Колесникова.
Полеглих вшанували хвилиною мовчання, залпами військового салюту та квітами.
Бій під Рубіжним стався 22 травня 2014 року під час війни на сході. Підрозділи 2-го батальйону 30-ї механізованої бригади передислоковувалися із сел. Стара Краснянка через Рубіжне до Лисичанська Луганської області, проте, зустріли опір проросійських бойовиків, які займали обладнані позиції на берегу Сіверського Донця в районі автомобільного мосту на Новодружеськ. Зав'язався бій, внаслідок якого українські війська були змушені відійти. Це стало першим боєм в Луганській області, і першим боєм 30-ї механізованої бригади у війні.