Прес-центр25 травня 2021, 08:05

24 травя під керівництвом голови РДА Романа Власенка відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

24 травя під керівництвом голови Сєвєродонецької райдержадміністрації Романа Власенка відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
За порядком денним було розглянуто наступні питання:
І. Про поліпшення стану місць масового відпочинку людей на водних об’єктах та затвердження Плану заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах на території Сєвєродонецького району протягом купального сезону 2021 року.
IІ. Про стан утримання захисних споруд цивільного захисту та проведення їх технічної інвентаризації.
ІІІ. Забезпечення пожежної та техногенної безпеки на полігонах та сміттєзвалищах твердих побутових відходів.
ІV. Про необхідність утворення центрів безпеки, пожежно-рятувальних підрозділів (пожежних частин) в органах місцевого самоврядування та ВЦА, їх чисельність, місця дислокації з урахуванням часу прибуття до місця виклику (10 хвилин у місті та 20 хвилин у сільській місцевості).
V. Про організацію роботи в органах місцевого самоврядування, ВЦА щодо обладнання сільських населених пунктів, котеджних містечок, дачних і садових товариств, пристроями для подання звукових сигналів з метою оповіщення людей на випадок пожежі.
VІ. Про забезпечення засобами індивідуального захисту непрацюючого населення, яке проживає у прогнозованих зонах хімічного забруднення, працівників хімічно-небезпечних об’єктів та працівників підприємств, що знаходяться у зонах можливого хімічного забруднення.
VІІ. Про визначення переліку об’єктів, що надають населенню санітарно-гігієнічні послуги та можуть здійснювати спеціальну обробку техніки для подальшого його затвердження.
VIII. Про стан пожежної та техногенної безпеки на хімічно-небезпечних об’єктах.
За результатами доповідей та з урахуванням обговорення, комісія прийняла відповідні рішення.