Прес-центр28 квітня 2021, 11:04

28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці

За ініціативи Міжнародної організації праці (МОП)  щорічно, починаючи з 2002 року, понад 100 країн світу 28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці.

Наша держава підтримала цю ініціативу і відповідно до Указу Президента  визначила 28 квітня як День охорони праці в Україні.

У 2021 році Україна відзначає його під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я (БЗР)».

Міжнародна організація праці у цей день акцентує увагу на важливості зміцнення системи БЗР - як на національному рівні, так і на рівні підприємств. Саме тому у Всесвітній та національний день охорони праці слід замислитись над дієвими заходами протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду в сфері праці.

Культура охорони праці – це  чітко сформульована  системи прав, обов’язків та сфер відповідальності, де принцип профілактики має найвищий пріоритет.

Безпечні та здорові умови праці визначаються не тільки чинною законодавчою базою, а й загальним рівнем цивілізованості і виробничої культури, а також є невід’ємною складовою забезпечення гармонійного розвитку суспільства.

Тож,  головне побажання сьогодні  -   плідної та безпечної праці!