Прес-центр4 червня 2021, 15:06

3 червня перший заступник голови Сєвєродонецької районної державної адміністрації Євген Жданов провів перше засідання районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати

3 червня 2021року перший заступник голови Сєвєродонецької районної державної адміністрації Євген Жданов провів перше засідання районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, де розглядалося питання погашення заборгованості із заробітної плати та єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на підприємствах Попаснянської та Гірської громад.
За статистичними даними, станом на 1 травня 2021 року заборгованість із заробітної плати на цих територіях складала 77 млн грн. За даними оперативного щотижневого моніторингу заборгованість складає 3,9 млн грн: в травні було погашено заборгованість на ДП «Первомайськвугілля» у сумі 72,6 млн грн та зменшено на 0,5 млн грн заборгованість у КП «Попаснянський районний водоканал».
Також комісією опрацьовано перелік боржників зі сплати єдиного внеску, запропонований до розгляду Головним управлінням ДПС у Луганській області.
На виконання доручення першого заступника голови облдержадміністрації Олексія Смирнова було особливу увагу приділено КП «Услуга» (м. Золоте), де заборгованість існує вже багато років, графіки погашення заборгованості не виконуються, борги стабільно зростають. Заборгованість із заробітної плати сьогодні складає 697,5 тис. грн, з єдиного внеску – 2726,4 тис. грн..
За підсумками засідання надані відповідні доручення підприємствам, Попаснянській та Гірській міським військово-цивільним адміністраціям, в тому числі КП «Услуга» – невідкладно розробити та узгодити з Гірською міською ВЦА план виходу підприємства із скрутного фінансового становища з конкретним ресурсним забезпеченням, а ВЦА в свою чергу – розглянути питання виділення коштів з міського бюджету на погашення заборгованості підприємства.
У разі невиконання в тритижневий термін доручень райдержадміністрацією будуть направлені матеріали до облдержадміністрації та правоохоронних органів для відповідного реагування.