Прес-центр26 квітня 2021, 14:04

41 рік тому на шахті «Гірська» ДП «Первомайськвугілля» стався потужний вибух, який призвів до страшної трагедії

41 рік тому, 26 квітня 1980 року, на шахті «Гірська» ДП «Первомайськвугілля» стався потужний вибух, який призвів до страшної трагедії. В той день у конвеєрній ходці 6-ї центральної лави пласта К8 горизонту 900 сталося загоряння метаново-повітряної суміші, яке призвело до вибуху метану та вугільного пилу. Джерелом загоряння став підрив відкритого накладного заряду амоніту для подрібнення негабаритних брил породи. Вибух швидко поширився всією мережею гірничих виробок, прилеглих до центрального ухилу. Того трагічного дня віддали життя 66 гірників і 2 рятівника воєнізованої гірничорятувальної частини. Загалом же в результаті аварії було травмовано 86 людей.
Цей день назавжди увійшов до історії міста Гірське, трагічною сторінкою і болем залишився у спогадах містян, а пам’ять про загиблих шахтарів навіки залишиться в наших серцях.
Низький уклін і щира подяка тим, хто зробив все, щоб подолати та приборкати катастрофу, виконуючи обов`язок перед рідною землею і родинами гірників. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за ваші добрі справи!