Прес-центр4 листопада 2021, 15:11

4 листопада на Кремінщині провели чергову акцію з посадки лісу в межах національного проєкту «Зелена країна»

Сьогодні, 4 листопада, на Кремінщині провели чергову акцію з посадки лісу в межах національного проєкту «Зелена країна».
Цього разу локацією для висадки дерев став 89 квартал Кремінського лісництва Національного природного парку «Кремінські ліси».
Разом з іншими учасниками до висадки дерев долучились голова Сєвєродонецької райдержадміністрації Роман Власенко, голова районної ради Володимир Прокопенко, начальник Сєвєродонецького районного управління ГУ ДСНС України у Луганській області Юрій Воропаєв, директор ЛОФЦ «Олімп» Юрій Іщенко, олімпійські чемпіони Віктор та Ольга Бризгіни, представники ДСНС, співробітники райдержадміністрації та районної ради, лісівники.
У підсумку учасники акції висадили приблизно 1,3 тисячі сіянців дуба звичайного та зо дві сотні сіянців сосни.
«Звісно, що кращим періодом для висадки дерев є весна, проте, озеленення проводиться і восени. Будемо сподіватись, що висаджені нами сьогодні деревця приживуться. Цьому сприяє і погода, адже буквально вчора пройшов дощ. Результати наших зусиль можна буде оцінити через кілька років, хоча справжній ліс зашумить на цьому місці років через 75», - сказав виконуючий обов’язки директора НПП «Кремінські ліси» Євген Проскурніков.
Наразі у масштабній висадці дерев на Луганщині беруть участь всі державні лісомисливські підприємства області.
Нагадаємо, що на Всеукраїнському форумі «Україна-30. Екологія», який відбувся у червні 2021 року, Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про старт проєкту «Зелена країна». Його мета - збільшення протягом 10 років площі лісів країни на 1 мільйон гектарів, а для цього – в найближчі три роки висадити 1 мільярд дерев.