Прес-центр4 жовтня 2024, 19:10

4 жовтня відбулось засідання Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Сєвєродонецькій РДА

В засіданні взяли участь заступниця голови Сєвєродонецької РДА Катерина Колесникова, члени Координаційної ради, які представляють всі шість громад Сєвєродонецького району.

Узагальнюючу інформацію щодо проведення інформаційно-просвітницьких кампаній у сфері утвердження української національної і громадянської ідентичності та участь у них ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, учасників Революції Гідності, презентували на засіданні представники відділу освіти, культури, молоді та спорту Сєвєродонецької РДА.

Досвідом організації національно-патріотичного виховання ліцеїстів в умовах військового стану поділився Луганський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Члени ради поділилися ідеями та ініціативами, спрямованими на популяризацію української культури, історії та мови. Було наголошено на важливості залучення до цього процесу інститутів громадянського суспільства, що дозволить досягти синергії та ефективності у реалізації спільних проєктів.

Окрему увагу було приділено проблемі соціального захисту членів сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України. Учасники засідання обговорили необхідність подальшого вдосконалення системи соціального захисту цієї категорії громадян та надання їм всебічної підтримки.

В навчально – практичній частині зустрічі доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії та археології Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Олександр Набока розповів членам Координаційної ради про історію Луганщини часів Другої світової війни.