Прес-центр8 вересня 2021, 09:09

7 вересня Верховна Рада внесла зміни до Закону України "Про індустріальні парки"

7 вересня Верховна Рада внесла зміни до Закону України "Про індустріальні парки".
Поки що єдиний в області індустріальний парк розташований у Сєвєродонецькому районі, натомість нова редакція Закону стимулює громади до розвитку мережі індустріальних парків. Зокрема, тепер у законі передбачено державне фінансування будівництва основної інженерно-транспортної інфраструктури, компенсацію витрат на підключення та приєднання до інженерно-транспортних мереж, надання коштів на безповоротній основі для облаштування індустріальних парків та будівництва об’єктів суміжної інфраструктури, компенсацію учасникам індустріальних парків частини відсоткових платежів за кредитами.
На сьогодні в Луганській області створено один індустріальний парк «Східний регіон» на території міста Попасна площею 15,3991 га, який включено до реєстру Індустріальних (промислових) парків. Його призначення полягає у розбудові сучасного виробничо-промислового комплексу разом із розвиненою інженерною та транспортною інфраструктурою, складськими та адміністративними приміщеннями.
Буквально вчора у Сєвєродонецькій РДА пройшла перша робоча зустріч по узгодженню технічних питань щодо проектування будівництва інфраструктури "Східного регіону". Попереду - складна і відповідальна робота, адже кожен такий парк є унікальним.