Прес-центр4 жовтня 2024, 11:10

Арт – терапія як джерело відновлення життєвого ресурсу

Фахівці – психологи вважають, що арт-терапевтичні технології дозволяють "виплескувати" негативні емоції, виражати їх конструктивно. Такий метод покращення свого ментального здоров’я є особливо корисним для внутрішньо переміщених осіб, які в результаті переїзду на підконтрольну Україні територію втратили значні матеріальні та соціальні ресурси, та переживають наслідки психологічної травми різного ступеню тяжкості, аж до ПТСР.

На сьогодні у більшості гуманітарних осередках області надаються психологічні послуги, проте, навіть зараз далеко не кожен зголоситься звернутися за фаховою консультацією чи допомогою.

Допомогти вирішити ситуацію покликані арт – терапевтичні зустрічі. На сьогодні у двох гуманітарних хабах Сєвєродонецької РДА в Івано – Франківську і Чернівцях такі заняття – майстерки проходять на постійній основі. У Франківському хабі – під керівництвом викладачки із художніх дисциплін із Лисичанська, у Чернівецькому – фахівчині із соціальної роботи місцевого Центру життєстійкості.

Щоб відвідати захід, достатньо попередньої реєстрації через гугл – форму у телеграм – спільнотах хабів. Матеріали для творчості надаються безкоштовно.

Ти як?