Прес-центр5 травня 2021, 14:05

Безпекові питання обговорили учасники наради, організованої Управлінням ООН з координації гуманітарних справ (OCHA Ukraine)

Безпекові питання  обговорили учасники наради, організованої Управлінням  ООН з координації гуманітарних справ (OCHA Ukraine).

5 травня  у режимі відеоконференції пройшла чергова нарада з гуманітарної цивільно-військової координації для Донецької та Луганської областей.

Мета  зустрічі -  захист гуманітарних принципів і поширення інформації щодо  діяльності організацій, що беруть участь у місії, серед військових та інших силових структур, а також допомога у переговорах в критичних ситуаціях з приводу гуманітарно-військової взаємодії.

Учасники комунікації обговорили такі питання: оновлення  ситуації в області безпеки, остання інформація щодо ситуації на КПВВ (вплив COVID-19), механізм цивільно-військової координації тощо.

До обговорення  питань порядку денного були запрошені представники Національної поліції та Національної гвардії України, групи цивільно – військового співробітництва, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. За дорученням голови Сєвєродонецької районної державної адміністрації участь у відеоконференції взяла заступниця голови Катерина Колесникова.