Прес-центр30 серпня 2021, 08:08

Більше 21 млн гривень виділено області на забезпечення житлом дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування

Більше 21 млн гривень виділено області на забезпечення житлом дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування.
Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела нараду в режимі відеоконференції щодо питань забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків відповідно до постанови Уряду від 26 травня 2021 року № 615.
Участь у заході, на який були запрошені представники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, Луганського обласного центру соціальних служб, райдержадміністрацій, селищних, міських рад, військово-цивільних адміністрацій взяла заступниця голови Сєвєродонецької РДА Катерина Колесникова.
Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» Луганській області виділено субвенцію на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа в обсязі 20 млн 806 тис. гривень.
Наразі кошти розподілені між 13 територіальними громадами області на виплату грошової компенсації для придбання житла 54 особам відповідно до дати взяття на квартирний облік на підставі поданих місцевими комісіями потреб.
В ході наради були актуалізовані ключові фактори, на які слід звертати увагу фахівцям територіальних громад під час організації роботи з особами, що потрапили до розподілу субвенції відповідно до порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.