Прес-центр25 серпня 2021, 16:08

Близько півсотні бігунів взяли участь у І міжрегіональному напівмарафоні «Чумацький Шлях»

Близько півсотні бігунів взяли участь у І міжрегіональному напівмарафоні «Чумацький Шлях».
У День Незалежності України 48 спортсменів і спортсменок з Бахмуту, Попасної, Сєвєродонецька, Лисичанська, Кремінної, Рубіжного, Щастя, Харкова і Києва віком від 19 до 60 років взяли участь у Першому міжрегіональному напівмарафоні «Чумацький Шлях» від Бахмуту Донецької області до Попасної Луганської області.
Символічний маршрут напівмарафону відтоворює давню та новітню історію нашої країни, адже з давніх часів Чумацький Шлях був дорогою життя, по якій сотні років тому чумаки возили бахмутську сіль до міст та сіл Луганщини, а у липні 2014 року українські бійці йшли визволяти Попасну від незаконних збройних формувань саме за цим напрямком.
Після офіційної церемонії відкриття заходу у Бахмуті і вітання від Бахмутської райдержадміністрації старт пробігу відбувся о 8-ій годині, а вже о 9.15 фінішну лінію у Попасній перетнули переможці - Артем Піддубний з Бахмуту і Андрій Ігнатенко з Сєвєродонецька, які показали практично однаковий результат - 1 годину 14 хвилин, та Кирило Міненков із Сєвєродонецька!
Першою серед жіночого складу марафонців фінішувала представниця співорганізаторів марафону, співробітниця Сєвєродонецької райдержадміністрації Юлія Власовчук!!!
Гучними оплесками та підбадьорюючими вигуками всіх учасників 21-кілометрового символічного забігу вітали на фінішній прямій у Попасній біля пам’ятного знаку бійцям батальйону «Донбас».
Після того, як фінішну лінію перетнув останній з учасників забігу, їх привітали голова Сєвєродонецької РДА Роман Власенко, керівник Попаснянської ВЦА Микола Ханатов, які вручили переможцям медалі, грамоти та цінні подарунки.
“В ювілейний, 30-й рік нашої країни ми з партерами - друзями започаткували гарну ініціативу, яка кожного року буде мати своє продовження. Вітаю всіх нас з Днем народження незалежної, єдиної і вільної України. Бажаю сил і наснаги для творення історії рідного краю, Луганщини і України нашими справами, нашими вчинками, нашими досягненнями!”, - сказав Роман Власенко.