Прес-центр25 червня 2021, 14:06

«Бо у нас одна земля – Україна – мати!»: у Кремінній пройшов урочистий захід до 25 – ї річниці прийняття Основного Закону

«Бо у нас одна земля – Україна – мати!»: у Кремінній пройшов урочистий захід до 25 – ї річниці прийняття Основного Закону.
25 червня у Кремінській музичній школі пройшло урочисте зібрання з нагоди відзначення Дня Конституції України.
Серед присутніх у залі були заступниця голови Сєвєродонецької РДА Катерина Колесникова, заступник міського голови Сергій Сафо, жителі Кремінської громади, зокрема, цьогорічні випускники – медалісти.
В ході проведення святкового тематичного заходу було відзначено цінність Основного Закону нашої держави, в якому сформульовані основні принципи українського суспільства - свобода, повага, гідність, незалежність, суверенність, демократичність.
«Я б хотіла, щоб кожний із нас добре усвідомлював: Конституція України 96 року стала результатом державотворчих процесів, що тривали століттями. Зокрема, я маю на увазі Конституцію гетьмана Пилипа Орлика, Статут про державний устрій, права і вольності Української Народної Республіки. Відходячи від історичного аспекту відзначення 25 – ї річниці Конституції, я хочу привернути вашу увагу до суспільної цінності нашого Основного Закону. Вона полягає у тому, що щоденним обов’язком КОЖНОГО громадянина України є повага до букви і духу Основного Закону. Кожного дня ми маємо втілювати в життя конституційні норми - своєю працею, своєю громадянською позицією», - сказала Катерина Колесникова.
Урочиста і святкова частини заходу включали відзначення грамотами і подяками кращих представників різних сфер життєдіяльності Кремінщини, представлення офіцерів громади, а також, так би мовити, молодіжний блок. Так, заступник міського голови урочисто вручив декільком 14 – річним кремінянам паспорти громадян України. Опісля цього на сцену запросили цьогорічних випускників ліцеїв, які продемонстрували найвищі навчальні досягнення, для того, щоб привітати їх з Днем Конституції України від міської ради.
За традицією, захід завершився покладанням квітів до стели видатному українцю, Пророку і Кобзарю – Тарасу Шевченку.