Прес-центр25 серпня 2021, 16:08

Боротьба за незалежність України триває і нині

Боротьба за незалежність України триває і нині.
Важливим аспектом відзначення Незалежності України є вшанування пам’яті діячів українського державотворення та сучасних Героїв російсько – української війни, які віддали найцінніше – своє життя – за мир і спокій на нашій землі.
24 серпня у Гірському пройшла акція – вшанування пам’яті полеглих захисників України, в якій взяли участь заступник керівника Гірської міської ВЦА Олексій Невечеря, керівництво "Первомайськвугілля" разом із працівниками ВП "Шахта Гірська", представники установ, організацій, закладів освіти та культури, посадовці адміністрації.
Урочистий захід відбувся у сквері Захисникам українського народу та української державності, в якому встановлений однойменний пам’ятний знак. За ініціативи місцевого відокремленого підрозділу Спілки ветеранів АТО Луганської області та громадської організації «Гірський БУМ» пам’ятне місце з’явилось у громаді у 2018 році.
З 30 – ю річницею незалежності України присутніх привітали Олексій Невечеря та голова Гірського ВП Спілки ветеранів АТО Олександр Шевченко. Вони подякували всім воїнам за захист та закликали ніколи не забувати про мужніх чоловіків і жінок, які загинули в Іловайському котлі, оборонців Донецького аеропорту, десантників, які пішли у вічність в небі над Луганськом та багато - багато інших, чиї імена навічно вписані в Книгу Пам’яті Героїв України.
За традицією, присутні вшанували хвилиною мовчання всіх полеглих та поклали квіти до пам'ятного знаку.