Прес-центр19 травня 2021, 15:05

Це важливо: З початку травня на водоймах країни загинули 48 осіб, троє з яких – це діти

Це важливо: З початку травня на водоймах країни загинули 48 осіб, троє з яких – це діти.

Травневе тепло спонукає громадян якнайшвидше розпочати купальний сезон, навіть, при тому, що температура води наразі є небезпечною для плавання. Попри численні заклики рятувальників, громадяни продовжують наражати своє життя на небезпеку. Про наслідки такого ставлення до власного життя  свідчить красномовна статистика: вже більше двох сотень людських життів забрала вода з початку 2021 року.

З початку травня на водоймах країни загинули 48 осіб, троє з яких – це діти.

Зокрема, 11 травня у Чернівецькій області на річці Дністер в с. Атаки водолази ДСНС вилучили з води тіло потонулої жінки. Ще одна громадянка потонула на Закарпатті. Її вилучили рятувальники зі шлюзу Ужгородської гідроелектростанції у м. Ужгород 11 травня.

12 травня на Волині на штучній водоймі в с. Здомишель Ратнівської СГ Ковельського району батько підняв з води тіло сина 2012 року народження, який потонув під час купання. 

Цього ж дня на Чернігівщині на ставку біля с. Галиця Лосинівської територіальної громади Ніжинського району групою рятувальників ДПРЧ-16 піднято з води тіло чоловіка 1988 року народження.

Також продовжувалися пошуки громадянина, який зник 10 травня під час купання у Чорному морі в Одесі.

17 травня до поліції Слов'янська Донецької області надійшло повідомлення про загибель дитини на одному з озер в Черкаській територіальній громаді. Попередньо встановлено, що 10 – річний хлопчик разом з сестрою та ще двома друзями прийшли до водойми ловити рибу. Дитина в очереті пірнав за рибою і не винирнув. Присутні покликали на допомогу, але врятувати хлопця не вдалося.

З метою попередження численних випадків загибелі на водоймах, рятувальники постійно проводять профілактичну роботу. У складі рейдових груп здійснюється патрулювання  місць відпочинку біля води. Спілкуючись з людьми рятувальники  нагадують основні правила безпечної поведінки на водоймах,  про способи порятунку у разі потрапляння у воду, застерігають пильнувати за дітьми.

Натомість, чи дотримуватись правил безпечної поведінки на воді має бути свідомий вибір кожного. Особливо уважно необхідно слідкувати  за дозвіллям дітей і не дозволяти  їм самостійно відвідувати ставки та річки!

 

За інформацією Кремінського міськрайонного відділу ДСНС України у Луганській області