Прес-центр10 лютого 2022, 09:02

Чергова допомога вразливим верствам населення з прифронтових територій надійшла від Європейського Союзу

Чергова допомога вразливим верствам населення з прифронтових територій надійшла від Європейського Союзу.
9 лютого у місті Попасна Сєвєродонецького району відкрився оновлений після капітального ремонту реабілітаційний центр для дітей з інвалідністю «Лелека». На церемонію відкриття завітали поважні гості - делегація Організації Об’єднаних Націй в Україні.
Капітальний ремонт приміщень та закупівлю технічного обладнання для центру «Лелека» було здійснено Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй UNDP Ukraine / ПРООН в Україні спільно з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) за кошти Європейського Союзу та у партнерстві із Попаснянською міською військово-цивільною адміністрацією і громадською організацією «Агенція місцевого розвитку територіальної громади міста Попасна».
Окрім жителів Попасної, послуги в оновленому центрі зможуть отримати також мешканці населених пунктів, що приєдналися до Попаснянської територіальної громади, зокрема с. Врубівка, с. Комишуваха, с. Привілля та с. Троїцьке. Мешканці сусідньої Гірської територіальної громади з смт Тошківка, м. Золоте та м. Гірське також зможуть скористатися послугами центру.
В ході візиту до реабілітаційного центру представники Програми ООН із відновлення та розбудови миру відвідали мільтифункціональний простір «Університету третього віку», який функціонує при Центрі соціальних послуг з 2013 року та підтримує концепцію навчання впродовж всього життя.
Дякуючи міжнародними партерам за надану допомогу, керівник Попаснянської міської ВЦА Микола Ханатов відзначив, що сьогоднішня подія – це красномовний показник дієвої співпраці, спрямованої на покращення якості соціальних послуг, що отримують жителі громади.