Прес-центр13 вересня 2021, 15:09

Де можна пройти мовний іспит?

Де можна пройти мовний іспит?
З метою успішної реалізації Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» з липня в Україні розпочалися іспити на знання державної мови.
Наразі на Луганщині є 6 пунктів, де можна скласти іспит на визначення рівня володіння державною мовою для осіб, які зобов’язані володіти державною мовою та застосовувати її під час виконання службових обов’язків. Вони розташовані у бібліотечних закладах Кремінної, Троїцька, Старобільська, Сватового і Рубіжного.
Два пункти у Кремінній знаходяться у Кремінській бібліотеці для дітей та Кремінській центральній публічній бібліотеці.
Важливо, що іспити можуть складати не лише мешканці Луганської області, а й інших областей.
На цей час кількість охочих пройти тестування дуже велика, тоді як кількість пунктів обмежена. Тому Кремінська публічна бібліотека спільно із міською радою розглядає технічні можливості по організації додаткових пунктів для складання мовних іспитів і у бібліотеках-філіях.
Для складання іспиту та отримання сертифікату про рівень володіння державною мовою, претенденту необхідно: зареєструватися онлайн за посиланням: https://exam.mova.gov.ua, зазначивши ПІБ, дату, місце і час складання іспиту; прийти на зареєстрований час до обраної локації із документом, що ідентифікує особу; скласти іспит, використовуючи платформу https://exam.mova.gov.ua.
Результати тестування встановлюються не пізніше 15 календарних днів від дати складання іспиту.
Відзначимо, що складання іспиту на базі бібліотек доступне завдяки співпраці Національної комісії зі стандартів державної мови та Української бібліотечної асоціації.
Довідки за телефоном: 066 33 60 643