Прес-центр28 липня 2021, 09:07

День Хрещення Київської Русі - України – державна пам’ятна дата, що відзначається щорічно 28 липня

День Хрещення Київської Русі - України – державна пам’ятна дата, що відзначається щорічно 28 липня, у день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира.
У роки князювання Володимира Святославовича практично завершилося об’єднання Давньоруської держави шляхом проведення адміністративної реформи, було оновлено законодавство.
Та серед усіх реформ Руської держави, здійснених Володимиром, звісно, найважливішою була релігійна. Християнство, ставши завдяки князю загальнодержавною релігією, сприяло зміцненню зв'язків між окремими землями Русі та з європейськими країнами. Під впливом християнства збагатилася культура східно - слов'янських земель, набули поширення запозичені з Візантії церковно-державне право, писемність, література, живопис, архітектура тощо.
Хрещення Київської Русі - України у 988 році було знаковою подією в українській історії, адже сформувало основу наших духовних та культурних традицій та стало вектором розвитку на тисячоліття вперед.
Від щирого серця бажаємо, щоб свято Хрещення Київської Русі - України об’єднало наші прагнення побудувати сучасну, квітучу, європейську Україну, примножило добробут, дарувало здоров’я на багато мирних і щасливих років!