Прес-центр16 липня 2024, 13:07

Дитяче оздоровлення, допомога ЗСУ та співробітництво з міжнародними партнерами для відновлення району – такі питання розглянуто на нараді під керівництвом Романа Власенка

16 липня голова Сєвєродонецької РДА – начальник РВА Роман Власенко провів нараду із першим заступником голови, керівником апарату та співробітниками районної адміністрації, на якій було проаналізовано охоплення відпочинком та оздоровленням дітей і підлітків з громад району станом на зараз, обговорено питання допомоги підрозділам Сил оборони військовими адміністраціями району та посилення міжнародного співробітництва з метою вирішення актуальних питань ВПО та після деокупаційного відновлення регіону.

За інформацією управління соціального захисту Сєвєродонецької РДА, станом на 15 липня поточного року 2789 дітей з шести громад Сєвєродонецького району потребують послуг з відпочинку та оздоровлення. Сума коштів, передбачених в бюджетах громад на ці цілі, становить 14042,8 тис. грн.

Наразі послуги отримали 2163 дитини району, з яких 294 – це оздоровлення, 290 – відпочинок, 1579 дітей охоплено додатковими послугами - літні табори, матеріальна допомога тощо. Загальна сума використаних бюджетних асигнувань згідно договорів з оздоровлення та відпочинку на початок липня становить 11761,3 тис. грн.

Більше 400 дітей долучились до активностей на базі літніх денних таборів, що працювали при обласних гуманітарних хабах, якими опікуються ВА району.

20 юних луганчан направлені на оздоровчі зміни до МДЦ "Артек", а з 21 липня в цей же заклад планується направити ще 21 – у дитину.

Важливо, що актуальна інформація стосовно можливості літнього оздоровлення постійно оновлюється на офіційних сайтах обласної, районної та міських військових адміністрацій.

В ході розгляду питання посилення міжнародного співробітництва Роман Власенко повідомив, що наразі проводяться узгоджувальні процедури щодо можливості укладання Меморандуму між Сєвєродонецькою районною державною адміністрацією Луганської області та Огрським крайовим самоврядуванням Латвійської Республіки. «Ми дуже зацікавлені у такому партнерстві, тим більше, що досвід подібної співпраці є, адже ще у 2019 році між Попаснянською РДА та Огрським крайовим самоврядуванням було підписано Меморандум, в рамках якого передбачалось налагодження міжрегіонального співробітництва в різних сферах, зокрема, оздоровлення дітей з Попаснянщини в місті Огре. Будемо щиро вдячні латвійським друзям за позитивну відповідь на нашу ініціативу» - зазначив голова РДА.

Також голова РДА – начальник РВА нагадав, що підтримка фронту – це наше спільне завдання номер один, тому продовжуємо працювати в цьому напрямку використовуючи всі наявні можливості і ресурси.

За підсумками наради надані протокольні доручення голови.