Прес-центр10 липня 2024, 15:07

Для представників профільних управлінь проведений вебінар "Луганщина. Український історичний код"

9 липня за участі представників відділів освіти і культури, молоді та спорту міських військових адміністрацій, а також керівників закладів культури громад району пройшов вебінар на тему "Луганщина. Український історичний код".

Захід організовано в рамках роботи координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Сєвєродонецькій райдержадміністрації.

В ході вебінару доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії та археології Луганського національного університету імені Шевченка Олександр Набока висвітив цікаві і значущі моменти історії нашого рідного краю, української Луганщини до ХVIII ст.

Всім, хто хоче здобути більш ґрунтовні знання про минуле східної частини України, науковець порекомендував для ознайомлення книгу «Нариси історії Луганщини», яка представляє собою збірку різнопланових науково-популярних нарисів, написаних трьома авторами протягом останнього десятиліття. Прочитавши книгу, можна дізнатись про давнє життя на березі Айдару, про половецький спадок, золотоординську ставку та металургійну розбудову Луганщини, крейдяні печери, кальміуську драму, Голодомор та Махна з Гаскойном.

Також всім зацікавленим рекомендовано до перегляду документальний фільм «Чий Луганськ і Луганщина?». Він є у випуску проєкту «Реальна історія з Акімом Галімовим» за посиланням https://youtu.be/8i2gylh24Nw?si=pJlchWlAlyWkbuZJ